Pyszna kokosowa przekąska na bazie kremu Rafaello (przepis znajdziesz tutaj ). Do gotowego kremu wystarczy dodać zmielone herbatniki, ewentualnie odrobinę likieru Malibu i obtoczyc w wiórkach kokosowych. Pycha;)
Jeśli ktoś woli smak orzechowy, polecam wykorzystać w ten sam sposób krem Bueno, na który przepis znajdziesz tutaj Zamiast kokosu do obtoczenia użyć drobno pokrojonych orzechów laskowych bez soli lub ciemne kakao wymieszane z mlekiem w proszku lub z cukrem pudrem.
Składniki na około 15 pralinek:
- 10 dkg herbatników
- krem Rafaello (przepis)- ilość z podanych w przepisie składników, czyli około 400 ml
- 10 dkg wiórków kokosowych do obtoczenia
- ewentualnie 2 łyżki likieru kokosowego
Wyglada oblendnie ❕😋
OdpowiedzUsuńCudowna słodka przekąska.
OdpowiedzUsuńTe kuleczki plus ten krem Rafaello i jestem w wniebowzięta ;) :)
OdpowiedzUsuńMmm, coś pysznego :)
OdpowiedzUsuńPycha!lubię takie
OdpowiedzUsuń